OVER WENDY | ALLE PUZZELSTUKJES...


"Hoe kom je erop?" is een vraag die veel mensen mij stellen.

Ooit begon ik als schoonheidsspecialiste. Het leukste vond ik massages geven. Al gauw kwam ik erachter dat ik graag met mijn handen wilde werken. Ik wilde creëren en werd toegelaten op het CIBAP (vakschool en ontwerpfabriek). Hoewel ik alle richtingen geweldig vond, dacht ik destijds dat het gezien de markt slimmer zou zijn te kiezen voor grafisch vormgeving. Na hier afgestudeerd te zijn en gewerkt te hebben als vormgever wilde ik toch meer. Ik werd toegelaten op Academie Artemis in Amsterdam (Hogeschool voor Styling). Tijdens deze studie werkte ik bij een bedrijf dat zich richt op het ontwerpen en produceren van meubelen. Met mijn liefde voor interieur, fotografie, ontwerp en vormgeving zat ik hier wel op mijn plek. Maar in combinatie met de best zware studie (nachtwerk en om de 6 weken een nieuwe presentatie) werd deze baan me teveel. Ik werd Hammam masseur tot ik afstudeerde.

Met dit mooie briefje in the pocket ben ik Bijzondere Post begonnen. Geboorte- en trouwkaarten inclusief een bij de klant passend concept, styling, fotografie en vormgeving. Geweldig! Al mijn “hobby’s” samengevoegd in mijn eigen bedrijfje. Na 5 jaar (en een tweede zoontje) ging ik op zoek naar een mogelijkheid om Bijzondere Post om te toveren tot een bedrijfje met eigen stationary en bijzondere brievenbuscadeaus. Waaronder kaarten van keramiek. Al googelend op keramiek kwam ik natuurlijk de leukste producten tegen en ook artikelen over het gieten van ingekleurd porselein. Prachtig! Dát wilde ik ook proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben een cursus gaan volgen. Erg leuk, maar er stond ook een draaischijf :-) Na een aantal YouTube filmpjes kroop ik erachter en warempel, de klei kwam omhoog! Ik was verkocht en heb niet getwijfeld. Al gauw stonden mijn eigen draaischijf en mijn eigen oven in mijn EIGEN STUDIO! Klinkt als een droom toch? Nou, zo voelt het ook. Het is alsof alle puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen.  

Ik verruilde mijn Mac voor klei en gaf mijzelf over aan een prachtige ambacht. Mijn wens is om nog veel te leren en hier nog lang van te mogen genieten. Uiteraard hoop ik dat jullie mijn werk zullen waarderen. Het is al ontzettend leuk dat je op mijn website terrecht bent gekomen en de tijd neemt om dit verhaal te lezen.

Wellicht ontmoet ik je ooit in de studio... óf in mijn toekomstige belevenis winkeltje ;-)
Je moet blijven dromen, nietwaar?

 

 

 

© 2018 - 2021 Studio Wendy | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel